• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
"}
category

Kemikalier till spabad

Goda råd om vattnet och ett pH-värde att lägga på minnet

För att undvika tråkigheter som eksem för badarna eller rostangrepp på ditt spabad, behöver du ha koll på vattenkvaliteten. Vattnet ska ha ett pH-värde på mellan 7,2 och 7,6. Det ligger nära det som kallas det neutrala värdet på 7,0. Det är pH-värdet för blodet i våra ådror till exempel. Gör det till en rutin att kolla värdet i spabadet med mätsticka varje vecka. Till din hjälp för att hålla rätt nivå har du spa-kemikalier av olika slag, där klortabletter för spabad är grunden. Det är härligt att vara i naturen, men bakterier som gillar spabad ska du inte vara för snäll mot. När kvaliteten på vattnet är säkrad, behöver du skänka rören en tanke. Där finns risk för organiska beläggningar som i värsta fall ger allergiska reaktioner eller skapar dålig lukt. Du kommer åt detta med spa rörcleaner som du alltid bör ha hemma. Skölj igenom systemen några gånger per år, åtminstone vid 3–4 tillfällen. Att helt tömma ditt spabad bör vara en årlig rutin. Hur mycket du behöver skrubba och torka ytorna då, beror på din lokala vattenkvalitet och andra faktorer som utsläpp i luften eller närhet till skog.

Vanliga frågor

Vilket klorvärde ska man ha i ett spabad?

Klorvärdet ska vara på 1 ppm-3 ppm (mg/l) totalt klor. Prova och se va som funkar bäst i ditt spabad.

Hur mäter man klorvärdet?

Vi rekommenderar att du använder teststrips för att testa klorvärdet i ditt spaabad.

Vilka medel använder man för att rengöra spabadet?

Vi rekommenderar att du använder klor anpassad till spaabad. Vill du inte använda klor kan du använda brom eller aktivt syre om någon är allergisk mot klor. Det är även viktigt att du har tillgång till filterrengöring.

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory