• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
Publicerad: 161020

Portugal är ett resmål som attraherar flera svenskar under höst och vinter. Det är ett fantastiskt resmål i Europa med behagligt klimat som lockar med sagolik matkultur, sevärdigheter och fina golfbanor året om. I dessa tider av oroligheter passar det utmärkt att resa inom Europa och flyget till Portugal tar endast 5 timmar.

För oss som är specialiserade på att erbjuda och sälja marmor till våra kunder i Sverige är Portugal intressant av flera olika orsaker. Portugal är nämligen den andra största exportören utav kalksten och marmor. Natursten, marmor och kalksten är en del av den portugisiska kulturen.

Det finns tre städer som utmärker sig i Portugal Estremoz, Borba and Vila Viçosa och området är ett marmormecka. Estremoz är välkänt för dess marmor i olika färger vit, creme, rosa, grå och svart. Mest känd för den rosa marmorn är Rosa Aurora och Estremoz Pink. Sedan antiken har marmor använts för skulpturer, arkitekturbyggnader och avändes bla till Circus Maximus i Spanien.

Portugal exporterar marmor till länder i Europa, Afrika Indien och Brasilien. Eftersom tillgången på natursten och marmor i Portugal är så stor så syns det överallt som i trappor, hallar, torg och även som marksten. Det kuriosa är att marmorblock skärs ut från bergen med diamantsågar. Genom en teknik där man borrar ett horistontellt och vertikalt hålt balanserar man sedan blocken med stålkalblar. Det kan ta upp till 10-12 timmar är skära ut ett marmorblock.

Algarve som resmål

Portugal är ett fantastiskt vackert land och flera upplever Portugal som mer genuint och prisvänligt än exempelvis Spanien. Lissabon och Porto är klassiska resmål med ett rikt kulturliv, sevärdigheter och kulinarisk upplevelse. Södra Portugal är landets paradis och kallas för Algarve och erbjuder en gudomlig upplevelse.

Algarve är känt för att erbjuda medelhavets frukter och fröjder med vackra sandstränder, fiskbyar, fantastiskt klimat och gudomliga matupplevelser. Under sommaren besöks Algarve av både portugiser, spanjorer och italienare och sommaren är väldigt varm. Medan hösten och vintern erbjuder ett behagligt klimat med svensk sommartemperatur. Dessutom är hösten den lugnaste perioden att besöka Algarve och men kan njuta av stränderna och resturangerna i lugn och ro.

För dig som tycker om att spela golf å kan du förlänga din golfsäsong i Portugal under höst och vinter då Algarve erbjuder enastående golfmöjligheter och golfbanor. De svenskar som upptäcker Algarve blir oftast vädligt frälsta i landet och dess fantastiska golffaciliteter och reser till Portugal varje år. Priserna i Portugal är väldigt bra och det finns flera paketerbjudanden för golfresenärer.

När du väl besöker Algarve erbjuds ett rikt restaurangliv med lokala grönsaker och frukt och framförallt fisk och skaldjur. Vi kan varmt tipsa om de lokala mindre restaurangerna och passa gärna på att njuta av algarveköket och deras skalsdjursrätter som exempelvis paella. Ifall du väljer att bo i ett lägenhetshotell eller att välja hyra en lägenhet kan du själv avnjuta att handla lokala råvaror och laga din egen mat.

Vi kan varmt tipsa om att åka till den mindre fiskbyn Olhão som erbjuder en pittoresk atmosfär och en genuin känsla av Algarve. Ifall du är morgonpigg kan du besöka den lokala fiskmarknaden från klockan 06.00 på morgonen och se och självfallet köpa havets rikedomar allt fruk hummer, svärdfisk eller tonfisk.

 

Praktiska tips inför resan till Portugal

De mest prisvärda resorna är genom att flyga från Arlanda med Norwegian och de erbjuder attraktiva priser till Faro och flygresan tar ca 5 timmar. Självklart kan du stanna i Faro där du erbjuds alla bekvämligheter och upplevelser som Algarve bjuder på. Men hyr gärna en bil och åk västerut och besök Quarteira, Vilamoura och Lagos. Lagos är en historisk stad med vackra byggnader, fina stränder och rikt restaurangutbud. Hotellen i Portugal är av mycket god standard och vid de olika golfresorterna finns hotell alldeles intill. Planerar du en längre vistelse kan du enkelt hyra en lägenhet eller ett hus lokalt eller genom att ta kontakt innan dina resa. Du hittar även flera erbjudande på Airnb som ebjuder dig enkla och säkra möjligheter att hyra en bostad.  


Helena Wellander Trendbevakare Stonefactory.se

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory