• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
Publicerad: 180127

Det är otroligt inspirerande att få ta del av alla spännande projekt som våra kunder väljer att dela med sig av. Vi tycker det är fantastiskt kul att få en glimt från våra kunders hem, både i form av badrum och kök där carraramarmor är vanligt förekommande. I detta reportage möter vi en av våra kunder som har gjort underverk med sitt kök.

Puffa till lägenheten med carrara

Det är få material som kan mäta sig med en äkta natursten. Idag får vi följa en av våra kunder som upptäckt den härliga marmorn från Italien och som verkligen jobbat med materialet på ett ypperligt sätt. Att kombinera den italienska marmorn med jordnära färger, gärna med mässing, silver, grått, läder eller pastell är en kombination som är svårslagen. Det är inte konstigt att carrara är många mäklares favoritmaterial.

(Bild från en av Stonefactorys kunder)

Lyxa till det med marmor

Carraramarmor är idag ett välkänt material. Vi har det på golv, väggar, badrum och i kök. Många av oss möter marmor som soffbord, fönsterbänkar eller bänkskivor. På bilderna i detta reportage ser vi marmorplattor som ett utsökt stänkskydd i ett kök. Bilderna visar ett tydligt språk, detta är ett kök man vill vistas i. Här vill man verkligen laga mat. Fram med pastamaskinen, korka upp vinet och börja knåda din pastadeg. Kanske gör du ravioli idag? Imorgon kanske du lagar en svamprisotto toppad med tryffelolja. Ren matglädje helt enkelt, det är känslan som förmedlas av den italienska marmorn.

Matt eller slipad marmor

Matt yta kallas ibland även honed och ger ett matt intryck. En polerad marmor är högblank och ger ett blankt intryck eller en "wet look". I detta kök har kunden använt sig av en matt carraramarmor. Välj den variant ni själva tycker är snyggast. Det är väldigt personligt vad man tycker om. Är ni osäkra är honed dvs matt, ett bra alternativ.

(Bild från en av Stonefactorys kunder)

Ta hand om din carraramarmor

Marmor är en naturprodukt så det förekommer variationer mellan olika sändningar och block. Rengör med grön såpa och vatten och impregnera med en stenimpregnering vid behov. Oftast klarar man sig med en klassisk grön såpa från tex Grumme. Det är faktiskt inte särskilt svårt eller komplicerat att underhålla sin marmor utan en grön såpa gör jobbet.

(Bild från en av Stonefactorys kunder)

Mer inspiration av vitgrå carrara

Vi ser fram emot fler bilder från våra kunder som delar med sig med sina projekt. Tveka inte att höra av er till oss här i Stonefactory Magazine eller på Stonefactorys Instagram.

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory