• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
Publicerad: 160904

Dröm dig bort till en Herrgårdsmiljö där du kan uppleva genuin harmoni.  Att färdas mot en gård på en krispig gång av vacker gårdsgrus och gröna växtligheter gör att man genast glömmer bort all stress och rus i storstäderna.

Det är just den känslan många av oss vill ha när vi kliver in genom ytterdörren. Känslan av att mötas av den sprakande brasan i den öppna spisen och bara känna att nu är man verkligen hemma. I denna följetong går vi igenom och inspireras av herrgårdstemat.

(Inspirationsbild från Srgambrel)

Köket - hjärtat i hemmet

Det är onekligen något speciellt med alla dessa känslor som gör oss helt avslappnade och fria från stress. En öppen spis med ett enkelt rustikt ekbord i vackert åldrat trä, som dessutom har diverse skavanker av flera års slitage ger den känslan av frid och lugn. Känslan av att här vill jag baka och laga mat.

Ett kök med mycket plats och arbetsutrymmen är nästan ett måste idag. Köket väcker känslor och rätt utformat inspirerar det till matlagning. Det klassiska herrgårdsköket har enkla, genuina och genomarbetade detaljer. Med alla dessa matlagningsprogram är det inte särskilt konstigt att vi idag ser köket som hjärtat i hemmet. Det ska helt enkelt finnas plats för hemmakocken samtidigt som det ska vara stilfullt och personligt. Här har vi valt att rikta in oss på herrgårdsköket där vi kommer visa inspiration och olika stilar.

 (Inspirationsbild från Srgambrel)

Här har vi två exempel. Dels på köket med ljus pastellfärg i en blå ton och köket nedan där man har lagt ett vitt rektangulärt kakel med mörka fogar för att framhäva fogarna. Man jobbar med ljusa känslor där man kombinerar enkelheten i det lantliga köket med ljusa färger och med toner i pastell. Det ger ofta en glädjespridande effekt. Även belysningen är i fokus i detta kök med flera ljuskällor.

(Inspirationsbild från Srgambrel)

Det här är massiva kök med tydlig möbelkänsla. Köksluckorna ska gärna ha spegelluckor med spröjs. Det som är så kul idag är att det finns ett otroligt brett utbud av olika kök. Stilarna kan vara allt ifrån gammaldags, tidlöst, klassiskt till det moderna köket.

Tidigare har de vita köken dominerat, men idag ser man att pastellfärger som lindblå, ljusgrå och caffe latte börjar synas allt mer. Alla dessa färger har en sak gemensamt, det naturliga och äkta, vilket är så de flesta av oss vill uppleva våra kök. Det är även viktigt med kvalitet, det ska hålla länge, gärna i generationer.

Väggtegel ett härligt inslag innomhus

En annan detalj som är på frammarsch är att ta fram tegeldetaljerna som man oftast kan hitta innanför väggarna. I vissa fall kan man lämna dem helt obehandlade och omålade medan vissa väljer att måla dessa med en behaglig färg. Om man nu inte har turen av att ha tegel innanför sina väggar, så kan man vara lugn. Det finns nämligen ett brett utbud av väggtegel att välja på som man kan montera för att få precis samma effekt.

(Inspirationsbild från Srgambrel)

Rustikt kök med känsla av farm conversion.

Avslutningsvis kommer vi till ett kök med riktig farm-conversion känsla. Här har man furuluckor med beslag i gjutjärn. Det är så rustikt det kan bli och då måste man även välja ett kakel som passar. I detta fall föll valet på ett kakel med handslagen känsla i en off white creme beige ton och med en ojämn yta som sedermera har glaserats. Allt detta för att få fram känslan av ett handgjort kakel.

(Inspirationsbild från Srgambrel)

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory