• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
Publicerad: 150510

Det är onekligen något speciellt med fasade kakelplattor. Finns det någon bättre känsla än när man gå in i ett kök och bara känner att här vill man baka. De fasade plattorna väcker just dessa känslor. Här kommer vi att gå igenom varför de fasade kakelplattorna populäritet ständigt växer.

Lantlig mysig känsla

Fasat kakel till kök ger en lantlig och härlig känsla. Den fasade kakelplattorna karakteriseras av den fasning som man hittar på sidorna med en lätt lutning och ger en levande och dekorativ effekt. Det innebär i praktiken att sidorna på plattan fasar nedåt mot sidorna och mittpartiet av plattan sticker upp.

Populär i många kök

En av de kanske mest populära kakelplattorna i kök är just den fasade kakelplattan. De sneda kanterna urskiljer sig gentemot vanligt slät kakel och skapar på så sätt en lantlig och hemtrevlig känsla som uppskattas av de flesta.

Läggning av kakel i förband

Den kanske mest klassiska läggningstekniken av kökskakel med fasade kanter är att lägga dessa i förband. I praktiken innebär det att varje platta överlappar den andra precis på samma sätt som en tegelvägg. Man monterar helt enkelt plattorna omlott. Vill man ha en mer modern känsla så lägger man dessa med raka linjer både horisontellt och vertikalt.

De fasade plattorna går även utmärkt att lägga i badrum. Här kommer en härlig inspirationsbild som visar just detta. 

Val av fog

Val av fog är väldigt personligt och kan ge olika slutresultat. Valet står vanligtvis mellan de tre färgval. Vit, grå eller grafit. Den vita fogen ger en mer modern känsla, men även en clean look, den grå är ett praktiskt val då det är enkelt att hålla rent, och grafit ger en rustik look med karaktär av bistro. Så som ni förstår så är detta upp till var och en och väldigt personligt.

Rätt belysning framhäver fasat kakel

Med rätt belysning så kan ni framhäva fasningen på plattorna. Spotlights och belysning under skåpen är ett måste för att verkligen få fram plattornas vackra fasning.

Fasat kakel i andra färger

Även om de flesta köper de vita fasade plattorna så finns det även flera andra färalternativ att välja på. Så avslutningsvis kommer här även en bild på röda fasade plattor. Visst är de häftiga?


Helena Wellander Trendbevakare Stonefactory.se

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory