• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
Publicerad: 141022

De passionerade inredningsintresserade fullkomligt älskar den italienska Bianco Carrara marmorn. Våra trendbevakare som kontinuerligt bevakar Instagram, bloggar och Pinterest ser en tydligt trend inom naturmaterial, speciellt italiensk marmor som verkligen kommit tillbaka och är här för att stanna. –Den senaste tiden ser vi en tydlig trend mot naturstensmaterial och speciellt den vita italienska marmorn som är tidlös och står emot samtliga trender som kommer i framtiden, säger Helena Wellander som är trendbevakare åt Stonefactory.se.

Bianco Carrara - klassisk italiensk marmor

Italiensk Carrara är den i särklass mest berömda marmorn. Marmorn bryts i Italien i Carrarabrotten i Toscana och är ett material som älskas runt hela välden. Här har vi samlat lite bilder som är trendiga just nu på Pinterest och i sociala medier. 

(Bild Robert Sandell) –Att marmor blivit så populärt i badrum och kök är egentligen inte så konstigt. Materialet står emot de flesta trender och den gråvita marmorn har en behaglig marmorering som gör att den passar utmärkt i ett sekelskifteshus så som i en toppmodern fastighet. Att värdet på en fastighet med marmor ökar är bara en välkommen bonus. Dessutom vill man gärna ha naturliga material och vad är då bättre än en en natursten eftersom den är 100 procentigt återvinningsbar.

(Bild BOSTHLM Fastighetsmäkleri)

Härlig marmorering och naturliga ådringar

Carraramarmor har en vit/grå ton i botten med ådringar i grått och mörkgrått. Marmorn finns i polerat och slipat utförande. Den polerade marmorn har en extra polerad yta som ger en blank finish. Denna används oftast av dem som vill öka lyx känslan ytterligare. I kombination med spotlights så kan man verkligen få fram känslan av lyx som man ofta kan få i vissa hotellbadrum. En annan vanlig variant är den slipade marmorn som inte har den sista poleringen utan får då en matt finish. Denna får då en väldigt behaglig yta och passar utmärkt i klassiska miljöer. Den används även flitigt på golv där man har lite högre slitage eftersom eventuella repor inte blir lika synliga. Jan Domelid som jobbar på Stonefactory.se och har lång erfarenhet av marmor och vad man ska tänka på.

Att välja polerad eller slipad yta

–Många har lite beslutsångest när de ska välja mellan den polerade och den slipade. Grundrekommendationen är att man ska välja det man tycker blir snyggast. Många tror ofta att den polerade skulle vara hal men så är alltså inte fallet, säger Jan Domelid.

(Bild Skönahem)

Praktiska tips

–Det finns några viktigt tips som jag brukar förmedla. Marmor är en naturprodukt så det förekommer variationer mellan olika sändningar och block. Be gärna lagret skicka en bild från ett öppnat paket när de packar pallen som ska ut till er. Det är sedan bra att blanda ut plattor från olika paket när man lägger plattorna. Det är även bra att provlägga plattorna innan montering för att få en bra spridning på de olika plattorna. Det är sällan bra att blanda olika storlekar då det kan vara olika block från berget vid produktionen, då gäller det att man informerar om det vid sin beställning. Mosaiken kan man alltid kombinera eftersom den tillverkas av en mix från olika block just för att det ska passa till de flesta sändningar. Tänk även på att marmor ibland kan ha öppna porer, detta är helt naturligt för stentypen och kallas för taroli. Om du har en platta med taroli så kan du vara lugn. Denna fylls igen under själva fogningen och är inget man tänker på när allt väl är fogat och klart. Underhållsmässigt rekommenderar vi att man rengör marmorn med grön såpa och vatten samt impregnerar mer utsatta områden med stenimpregnering för att skydda mot eventuella fläckar.

(Bild Bysand)

Bianco Carrara ett fantastiskt naturmaterial

Sammanfattningsvis är natursten som Bianco Carrara ett fantastiskt material med oändliga kombinationsmöjligheter. Ett material som alltid kommer uppskattas.


Helena Wellander Trendbevakare Stonefactory.se

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
StonefactoryWebshop powered by Jetshop