• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
","primaryImageOfPage":"https://www.stonefactory.se/pub_images/thumbs/Tenfors-Klinker-Storm-Cloud-30x60-cm-2.jpg","image":"https://www.stonefactory.se/pub_images/thumbs/Tenfors-Klinker-Storm-Cloud-30x60-cm-2.jpg"}
category

Klinker: Plattor för golv & vägg

Klinker för golv och vägg

Granitkeramik & Klinker kan läggas både på golv och sättas på vägg. Dess hårda yta ger en oslagbar reptålighet och skapar en tålig och lättskött yta i ert hus. Att köpa klinker ska vara roligt och inspirerande. När man lägger klinker så är det ett materialval som ska hålla många år framöver. Därför att det bra att se över ett brett urval av klinker innan man tar ett beslut. Här har vi samlat ett brett utbud av klinker i olika färger och storlekar för att ni ska kunna ta rätt beslut.

Klinker i tiden. Vi på stonefactory har noga valt ut klinker från de största och bästa leverantörerna. Med vårt klinkerssortiment kan du känna dig trygg att du får bästa möjliga kvalitet och det som bilden faktiskt visar. Ni kan enkelt filtrera klinker efter storlek eller färg för att hitta just rätt platta när ni ska köpa ert klinker.

Granitkeramik ett tåligare material. Granitkeramik tillhör de hårdaste golvmaterialen som man kan lägga. Därför är stor del av vårt klinkersortiment gjorda av reptålig granitkeramik som är underhållsfri och lättstadad.

Vanliga frågor

Vad är skillnaden mellan klinker och kakel?

Vad är egentligen skillnaden på kakel och klinker? Det är en av de vanligaste frågorna vi får och visst finns det skillnader! Kakel sätts på väggar inomhus och har en lång livslängd. Kakelplattor fungerar utmärkt till alla väggar inomhus men används främst i kök, badrum eller tvättstugor. Kakelplattor kan inte användas på golv då plattorna är gjorda av poröst lergods och är glaserade. Klinkerplattor är otroligt tåliga och passar utmärkt till både vägg och golv. Klinkerplattor är gjorda av tätt lergods som inte absorberar mycket vatten, därav passar plattorna till både vägg och golv. Vissa klinkerplattor tål frost och kan därför användas till utomhusmiljöer.

Hur lägger man klinker?

Ju mer jämnt underlag desto lättare det är att lägga klinker. Det är därför väldigt viktigt att du flytspacklar eller spacklar underlaget innan. En betongplatta är ett väldigt bra underlag att lägga klinker på, det är också möjligt att lägga klinker på brädgolv eller spångolv men det krävs mycket mer arbeta att förbereda underlaget.

  1. Precis som när man lägger kakel är det viktigt med planering och förberedelser. Om det är så att du måste förbättra golvet med spackel är det viktigt att du primar golvet först. Det är även viktigt att du väljer klinkertyp, mönsterförband, klinkerfog och fogmassa. Planera och mät ytan så att du har rätt kvantitet av materialet. Var noga med att rengöra ytan innan.
  2. Nu är det dags att sätta igång! Ta bort eventuella golvsocklar och mät ut räta linjer på golvet med hjälp av ett laserpass. Sprid ut spackel på ytan och spackla över sprickor och skador med hjälp av en golvspackel. Prima golvet med en primer. Ta fram fästmassa, blanda den och sprid ut med en muraslev. Du drar ut fästmassan genom att använda en tandspackel. Lägg ut plattorna och använd gärna ett vattenpass så att allt blir så rakt som möjligt.
  3. Nu ska allting torka! Detta kan ta från en dag till några dagar. När allt har torkat ska du lägga fogmassa. När fogmassan har torkat kan du sedan torka bort överflödig massa. Lägg gärna silikonfog vid rör och trösklar.

Hur mycket kostar klinker?

Det beror på vad du vill ha för material och storlek. Det finns billigare klinker som kostar 100-200 kr/kvadratmeter men det vanligaste är ett kvadratmeterpris på 300-400 kr. Det finns också mer exklusiva klinkervarianter som kostar allt mellan 500-1000 kr. Stonefactory har klinker inom alla prisnivåer.

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory