category

Kakel på nätet med hemleverans ­du hittar garanterat ett snyggt kakel hos oss

kakel på nätet med hemleverans

Idag är det enkelt att handla bra kvalitetskakel på nätet. Ni får en bra översikt över vårt breda kakelsortiment med rättvisande och bra produktbilder. Idag har vi ett av Sveriges bredaste kakelsortiment från flera välkända kakelleverantörer som samtliga tillhandahåller kakel av absolut högsta kvalitet och med fraktfri hemleverans. Välkomna att handla kakel och klinker i Sveriges största kakelbutik på nätet.

Kakel sätts på vägg och är en självklarhet i de flesta badrum och kan ofta kompletteras med våra övriga produkter som med fördel används som fondvägg för att skapa ett exklusivt men samtidigt personligt och varmt badrum. Blanda gärna vårt snygga kakel med mosaik eller varför inte en snygg granitkeramik?

Kakel i tiden Vi på stonefactory har noga valt ut kakelserier från de största och bästa kakelleverantörerna i Sverige. Med vårt kakelsortiment kan du känna dig trygg att du faktiskt får det du vill ha. Vi har allt från snyggt kakel, modernt kakel men även klassiskt tidlöst kakel. Det bästa av det bästa. Självklart ordnar vi så att allt kommer levererat hem till dig med fraktfri hemleverans med bud så att du slipper åka fram och tillbaka och bära kakel. Vi tycker det ska vara enkelt och smidigt att handla kakel online. Smart va?

  • Kakelskola: Allt om kakel

    Kakel är ett fantastisk material som finns i mängder av olika storlekar, färger och utföranden. Vill man fördjupa sig lite mer i kakel och keramikplattor och dess egenskaper kan man säga att kakel är glaserade plattor baserade på leror som bränns vid i relativt låg temperatur, omkring 1000 grader. Kakel är även en finkeramik, det vill säga lergods och därför är kakel mer poröst än tex klinker, vilket innebär att det har en förhållandevis hög vattenabsorption. Kakel kan ta upp cirka 10–20 procent vatten. Av den anledningen läggs kakel endast inomhus och inte heller på golvytor utan endast på vägg.

    Ju högre vattenabsorption, desto lägre hållfasthet och motståndsförmåga mot till exempel nötning, kemikalier och frost. Av den anledningen monterar man endast kakel på väggar i till exempel kök eller badrum inomhus. Man kan tex inte montera kakel utomhus då den höga vattenabsorptionen gör att plattan kan riskera att spricka. Kakelplattor ska inte heller monteras i pool.

    Att kakel skall läggas på väggar och inte på golvet vet de flesta och det hör man nästan redan på namnet men det finns även ytterligare tekniska definitioner med kakel. En av dessa som vi tänkte beröra är att kakel kan även ha rundad kant eller en rakskuren kant. De rakskurna plattorna brukar benämnas som rakskurna, rektifierade eller med ett R, retiff. eller rect. Vanliga rundade plattor är de där det inte står något annat eller OR som står för orektifierad dvs rundad klassisk kant. Ni som letar efter en kakelplatta som kan läggas med en minimal fog bör söka i vår kategori med endast rakskurna kakelplattor. Lycka till med er renovering och tveka ej att höra av er om det skulle dyka upp några frågor.

Info

Kontakt

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
E-post:
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
StonefactoryWebshop powered by Jetshop