• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
","primaryImageOfPage":"https://www.stonefactory.se/pub_images/thumbs/arredo-biselado-vit-blank-75x150-mm-stonefactory.se.jpg","image":"https://www.stonefactory.se/pub_images/thumbs/arredo-biselado-vit-blank-75x150-mm-stonefactory.se.jpg"}
category

Kakel på nätet med hemleverans

kvalitetskakel på nätet

Ni får en bra översikt över vårt breda kakelsortiment med rättvisande och bra produktbilder. Idag har vi ett av Sveriges bredaste kakelsortiment från flera välkända kakelleverantörer som samtliga tillhandahåller kakel av absolut högsta kvalitet och med fraktfri hemleverans.

Kakel sätts på vägg och är en självklarhet i de flesta badrum och kan ofta kompletteras med våra övriga produkter som med fördel används som fondvägg för att skapa ett exklusivt men samtidigt personligt och varmt badrum. Blanda gärna vårt snygga kakel med mosaik eller varför inte en snygg granitkeramik?

Kakel i tiden

Vi på stonefactory har noga valt ut kakelserier från de största och bästa kakelleverantörerna i Sverige. Med vårt kakelsortiment kan du känna dig trygg att du faktiskt får det du vill ha. Vi har allt från snyggt kakel, modernt kakel men även klassiskt tidlöst kakel. Det bästa av det bästa.

Vanliga frågor

Hur sätter man kakel?

Många tror att det är svårt att sätta kakel, men det är det inte! Om riktlinjerna följs och rätt hjälpmedel används vid sättningen av kaklet är det en enkel process.

  1. Börja med att mäta det kök eller badrum där kaklet ska sättas för att kunna beräkna rätt kvantitet. Se även att golvanslutningen och väggarna är jämna med hjälp av ett vattenpass eller en linjal. Det är viktigt att du sätter kaklet på en stadig och stabil vägg så att inte fogarna spricker.
  2. Därefter är det dags att förbereda väggen som du ska sätta kaklet på. Spackla över sprickor och fogar för att få en jämn vägg. Det är viktigt att komma ihåg att spackla över skruvhålen. Om kaklet ska sättas på en gipsskiva måste även denna spacklas. Skydda fönster och dörrar med skyddsfolie. Om det finns en gammal tapet eller kakel på väggen, avlägsna dessa först.
  3. Förbered sättningen av kaklet genom att bestämma vilken fog du ska använda. Planera även hur du ska sätta ditt kakel, vi på Stonefactory.se rekommenderar att placera kakelplattorna symmetriskt. Om kakel ska sättas i duschen eller badkaret måste dessa ytor tätas med hjälp at tätningsmanschetter.
  4. Nu är det dags att börja sätta kakel! Börja med att förbereda väggen genom att följa tillverkarens riktlinjer och anvisningar.
  5. Sprid ut fix över väggen. Använd en fixkam för att sprida ut fixet. Placera sedan plattorna på fixet och tryck. Därefter ska fixet torka innan fogningen. Om ett hål ska göras i kaklet är det lättast att göra med hjälp av en hålsåg.
  6. När fixet har torkat är det dags för fogning. Det är viktigt att inget fix sticker ut från fogarna. Sprid ut fogmassan över kakelplattorna, gör detta diagonalt och med hjälp av en gummiskrapa. Om det finns någon överflödig fogmassa, ta bort detta. Var noga med att det inte finns några lufthål. Rengör därefter kaklet med en svamp och polera därefter kaklet, gärna med en trasa. Klart!

Varför har man kakel?

Kakel är en väsentlig del av ditt badrum eller kök. Det är även vanligt att kakel sätts i andra rum som exempelvis i tvättstugan. Kakel är lätt att göra rent och har ett tåligt ytskikt.

Vad ska man tänka på när man väljer kakel?

Det finns ett stort utbud av kakel och ibland kan det vara svårt att välja vilket kakel som passar bäst. Vi rekommenderar att du väljer ett kakel som passar din personliga stil och preferens. Det kan vara bra att tänka på rummens storlek när du väljer kakel, om du har ett litet badrum kan det kännas större med exempelvis ljusa stora plattor. Om du gärna byter utseende på badrumsmöbler och andra detaljer i badrummet kan det vara bra att välja neutrala plattor.

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory