Köp kakel online hos oss. Vi har bra kakel till bra priser!
Varumärken
Prisintervall
29 kr6.153 kr
VISAR 1-30 (1083)1 2 3 ... 37 Sista 100 per sida

Kakel på nätet med hemleverans ­du hittar garanterat ett snyggt kakel hos oss

kakel på nätet med hemleverans
Idag är det enkelt att handla bra kvalitetskakel på nätet. Ni får en bra översikt över vårt breda kakelsortiment med rättvisande och bra produktbilder. Idag har vi ett av Sveriges bredaste kakelsortiment från flera välkända kakelleverantörer som samtliga tillhandahåller kakel av absolut högsta kvalitet och med fraktfri hemleverans.

Kakel sätts på vägg och är en självklarhet i de flesta badrum och kan ofta kompletteras med våra övriga produkter som med fördel används som fondvägg för att skapa ett exklusivt men samtidigt personligt och varmt badrum. Blanda gärna vårt snygga kakel med mosaik eller varför inte en snygg granitkeramik?


Kakel i tiden Vi på stonefactory har noga valt ut kakelserier från de största och bästa kakelleverantörerna i Sverige. Med vårt kakelsortiment kan du känna dig trygg att du faktiskt får det du vill ha. Vi har allt från snyggt kakel, modernt kakel men även klassiskt tidlöst kakel. Det bästa av det bästa. Självklart ordnar vi så att allt kommer levererat hem till dig med fraktfri hemleverans med bud så att du slipper åka fram och tillbaka och bära kakel. Vi tycker det ska vara enkelt och smidigt att handla kakel online. Smart va?

  • Kakelskola: Allt om kakel

    Kakel är ett helt fantastisk material som finns i mängder av olika storlekar, färger och utföranden. Om man fördjupar sig lite mer i kakel och keramikplattor och dess egenskaper kan man säga att kakel är glaserade plattor baserade på leror som bränns vid i relativt låg temperatur, omkring 1000 grader. Kakel är en finkeramik, det vill säga lergods och därför är kakel mer poröst än tex klinker, vilket innebär att det har en förhållandevis hög vattenabsorption. Kakel kan ta upp cirka 10–20 procent vatten. Av den anledningen läggs kakel endast inomhus och inte heller på golvytor.

    Ju högre vattenabsorption, desto lägre hållfasthet och motståndsförmåga mot till exempel nötning, kemikalier och frost. Av den anledningen monterar man endast kakel på väggar i till exempel kök eller badrum inomhus. Man kan tex inte montera kakel utomhus då den höga vattenabsorptionen gör att plattan kan riskera att spricka. Kakelplattor ska inte heller monteras i pool.

    Att kakel skall läggas på väggar och inte på golvet vet de flesta men kakel kan även ha rundad kant eller en rakskuren kant. De rakskurna plattorna brukar benämnas som rakskurna, rektifierade eller med ett R, retiff. eller rect. Vanliga rundade plattor är de där det inte står något annat eller OR som står för orektifierad dvs rundad klassisk kant.