• Nöjdhetsgaranti
  • Prisgaranti
  • Snabba leveranser
  • Stonefactory
","primaryImageOfPage":"https://www.stonefactory.se/pub_images/thumbs/granit-kulla-gra-slipad-300xfallx10-mm-1-stonefactory.se.jpg","image":"https://www.stonefactory.se/pub_images/thumbs/granit-kulla-gra-slipad-300xfallx10-mm-1-stonefactory.se.jpg"}
category

Granit ger en lyxig känsla till både golv och vägg

Granit på nätet

Granit är ett av de hårdaste stenmaterialen och är ett väldigt uppskattat naturmaterial som används till både golv och väggar. Man tillverkar granitplattor genom att såga granitblock till skivor, även kallat slabs som sedan bearbetas till granitplattor för golv och vägg. Granitskivan sågas upp i de format som plattorna ska ha. Vanligast är storlekar som 30x30 cm eller 30x60 cm men det finns även fler storlekar. Dessa får sedan sin ytbehandling som kan vara polerad, slipad eller borstad. Polerad får en blank spegelyta, slipad får en matt finish och den borstade får en antik look. Matt och slipad är bäst ur halksäkerhetsynpunkt. Granit har de fantastiska egenskaperna att det är otroligt hårt och har en låg absorption vilket innebär att de i praktiken är repfria och fläcktåliga i en hemmamiljö. För att hålla en hög kvalitet så kalibreras samtliga granitplattor för att det ska vara enkelt att lägga utan några större variationer i mått och tjocklek.

Granit som material för golv och vägg. Här på stonefactory.se har vi valt ut ett sortiment av de mest populära granitplattorna för golv och vägg som även passar vår skandinaviska design och inredning. Granitplattorna passar såväl i badrum, hall eller som ett köksgolv och finns i en uppsjö av färger och nyanser såsom vit, grå, svart och rödmelerad,Självklart levererar vi dessa granitplattor direkt hem till dig så att du slipper bära.

Vanliga frågor

Vad är fördelarna med granit?

Det finns massor med fördelar med granit! Granit är en hård sten och när stenen är behandlad och polerad tål den smuts och vätskor. Det som är så bra med granit är att stenen har inga öppna porer. Granit tål repor och ståtar och fungerar därför utmärkt som golv i badrum eller som bänkskiva i kök.

Hur rengör man granit?

Det som är så bra med granit är du inte behöver göra någon speciellt för att hålla graniten ren. Om du ska torka av en bänkskiva av granit kan du använda en fuktad trasa, det går även bra att använda diskmedel med vatten. Rengöringsmedel som är neutrala eller lätt basliga fungerar utmärkt till granitplattor, vårt tips är att använda ett rengöringsmedel som är vattenbaserat. Rengör graniten direkt när du har spillt för att undvika att fläcken blir permanent.

Kundtjänst

Information

Kontakta oss

Ring en av våra säljare:
08-22 16 00
Kundservice@stonefactory.se

Adress:
Stonefactory Scandinavia AB
Teknikringen 10
583 30 Linköping

Följ oss

Nyhetsbrev

Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
VA - Superföretagen
Stonefactory